Nu är det nära!

Ja hörrni, nu är det inte långt kvar. Jag vill passa på att tacka alla för att ni hängt i och läst bloggen nu i nästan tre månaders tid. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att uppdatera er så ofta som möjligt vad JonssonBokefors har för sig. Jag hoppas ni har funnit läsningen intressant. För har ni gjort det hittills kan jag ju lova att det är nu det riktigt roliga börjar!!!!


Jag ska uppdatera bloggen så ofta som det bara går utefter stopp, batteri i mobilen och tillgång till nätverk. Ni kommer få veta allt som händer och med tanke på vad vi gett oss på kommer det nog bli både spännande och underhållande läsning!

Veckan har gått fort med tankarna svävande på lördagens start. Samtidigt har det varit mycket i skolan såhär de sista dagarna. Ikväll ska jag skicka in den avslutande SVC uppsatsen sen är jag friiiiii:-D

Helgens bravader i Nacka gick fint. Inga större problem med tält och matlagning. Cyklingen fungerade också, några vägvalsmissar och en liten krasch på mig (oväntat!?) men nu hittar vi ut snabbt ur Stockholm på lördag.

I övrigt har veckan gått ut på att få ihop allt vad gäller utrustning. Det har varit en del strul men nu har det löst sig och vi har alla grejer som behövs!

Vi hörs imorrn igen, sista kvällen innan avfärd!




AcobiaFLUX

Vi är mycket tacksamma över AcobiaFLUX bidrag till JonssonBokefors-Challenge budget. Med hjälp av er har vi lyckats hamna inom kostnadsramarna för den utrustning som vi behövt införskaffa såsom cykelvagn och cykelväskor, andra kläder och skor som behövs samt proviant.

 

AcobiaFLUX Är en av de största svenska aktörerna inom Industriell IT och Automation. Man säljer produkter och tjänster till företag som är i behov av automatisk styrning, övervakning, planering och spårbarhet i sina verksamheter och processer.

 

Man erbjuder helhetslösningar specialanpassade efter kundens önskemål i ett projekt. Från förstudie till leverans, installation och support.

 

Mottot är att en verksamhet aldrig ska behöva anpassas efter ett system. Det är systemet som ska vara anpassat efter hur man vill arbeta. Produkterna som skapas är anpassade för dagens uppgifter men redo för morgondagens krav!

 

 

Ännu en gång, stort tack AcobiaFLUX för ert bidrag till JonssonBokefors-Challenge. Genom att stödja projektet gör ni det också möjligt för oss att stödja Cancerfonden.





Scandi Front

Tack så hemskt mycket Scandi Front för ert generösa bidrag till JonssonBokefors-Challenge.

 

Under en så lång resa med 80mils cykling och 7mils vandring där man är borta i knappt två veckor och under tiden ska klara sig helt själv, krävs det att man införskaffar stora mängder utrustning och proviant. Detta har vi verkligen fått känna på de senaste veckorna. Därför var det med enorm glädje när Scandi Front för en tid sen sa att man ville stödja oss. På så vis har vi i slutskedet lyckats få ihop budgeten och landat inom ramarna vilket känns helt fantastiskt. Stort tack Scandi Front!

 

Scandi Front är väletablerade inom byggsektorn där man tillverkar lösningar för fasader, tak, dörrar och fönster. Man arbetar med Wiconas byggsystem som är väletablerat hos både arkitekter och ingenjörer. Produkterna som tillverkas håller allra högsta standard vad gäller teknik, prestanda och kvalitetssäkring. Materialet som används är främst aluminium med alla dess unika egenskaper som ger ett hållbart material. I övrigt ingår i helhetslösningarna ofta moderna tolkningar i glas och stål.

Man har varit tillverkare i flera stora byggprojekt såsom ÅFs huvudkontor, Lindhagens Centrum på Kungsholmen och Ronneby stadshus.

Scandi Front startade 1988 och har idag 29 medarbetare och tre försäljningskontor i Stockholm, Markaryd och Malmö. I Markaryd finns också företagets fabrik. Med en lång erfarenhet och kunniga medarbetare ser man till att ge varje kund det bästa möjliga utifrån hans förslag, ty varje projekt är unikt. Låt Scandi Front skräddarsy just din idé!

Mer info och kontaktuppgifter hittar du på deras hemsida http://www.scandifront.se/

Ännu en gång, tack för ert stöd, ni gör det möjligt!




JLM Tunnelkonsult


JonssonBokefors-Challenge vi översända ett väldigt stort tack till vår stora sponsor JLM Tunnelkonsult.

 

JLM Tunnelkonsult gav oss tidigt ett ordentligt bidrag som gjorde det möjligt att börja skissa på vilken budget projektet skulle ha möjlighet till. Ett mycket gott samarbete har gett oss möjlighet att ha råd att införskaffa proviant och utrustning. Delar som krävs för att vi ska kunna klara av projektet.

 

JLM Tunnelkonsult är ett företag med många års erfarenhet i den del av byggbranschen som sker under jord. Man är experter på undermarksanläggningar såsom gruvor och tunnlar. I samband med planering, byggande och drift av dessa anläggningar dyker många frågor upp och svåra beslut ska fattas. JLM Tunnelkonsult kan bidra med kunskap och erfarenhet för att besvara dessa frågor och göra beslutet så mycket enklare.

Man skulle kunna säga att JLM Tunnelkonsult arbetar efter samma principer som oss på JonssonBokefors-Challenge, När vi UTMANAR äventyret och det omöjliga gör JLM Tunnelkonsult detsamma med sina projekt, När vi ÖVERVINNER problemen som uppstår med resan, ger JLM Tunnelkonsult detsamma med sina projekt, när vi är med och BESEGRAR cancern och vägen till toppen, gör JLM Tunnelkonsult detsamma, besegrar alla svårigeter och ger kunden det resultat han vill ha!

 

JLM Tunnelkonsult har sin bas i Västerås, på hemsidan hittar man kontaktuppgifter. http://www.jlmtunnelkonsult.com/

Det går också att maila direkt [email protected]

 

Ännu en gång, STORT TACK!

 

När DU har behov av erfarenhet från gruvor och andra undermarksanläggningar:

kan hjälpa till med:

 

·        Utredning och projektering

·        Processorientering

·        Risk- och säkerhetsbedömning

·        Granskning och rådgivning

·        Förbättringsprogram

·        Projektledning




Intervju med storlöparen Albin Sjöblom

Under veckan har vi låtit hålla en intervju med Albin Sjöblom i årskurs 3 på löpargymnasiet om vad han tror om våra chanser att klara av JonssonBokefors-Challenge. Albin är en väldig löpartalang som har både SM-titlar och landslagsuppdrag i bagaget.

 

Vi valde att hålla en intervju med just Albin eftersom vi tror att han är den på löp som är mest subjektiv och verkligen skulle säga vad han tycker. Nedan kan ni läsa vad vi fick höra!

 

 

Albin, vad var den första tanken som slog dig när du fick höra talas om JonssonBokefors-Challenge 2012?

 

-       Ja, att jag själv aldrig hade velat lägga ner så mycket tid och ork på projektarbetet. Själv ville jag bara bli av med det så snabbt som möjligt. Men det lät ju som en riktigt kul grej och något som skulle passa JonssonBokefors!

 

 

Vad tycker du om själva idén? Valet att skänka pengar till Cancerfonden och att ha just Gaustatoppen som slutmål för resan!

 

-       Jag tycker Cancerfonden är en jättebra organisation att skänka till, däremot hade jag själv nog valt att samla in pengar till en organisation som riktar in sig på att stödja barn, typ Rädda Barnen! Men idén med en insamling är bra, den ger en extra dimension till projektet!

 

-       Gaustatoppen är väll ett bra val av plats, som ni säger är det ett rimligt avstånd. Däremot tycker jag att det kanske skulle ha varit bättre med en plats som fler känner till, typ Kebenekaise, tror det hade lockat mer och fått större uppmärksamhet.

 

Så till den kanske viktigaste och mest övergripande frågan, tror du vi kommer lyckas nå Gaustatoppen knappa 100mil hemifrån?

 

-       Jag är helt övertygad om att ni kommer lyckas nå toppen, sedan är bara frågan om ni kommer hålla den tidsplan ni satt på 12 dagar. Men ni ger er aldrig så självklart kommer ni klara det.

 

Vad är det då egentligen som talar för att vi ska klara av projektet?

 

-       Båda har ju fysiken och psyket att klara av en sådan här krävande utmaning. Båda är envisa och målinriktade med inställningen ”Vi ska klara det”. Dessutom är ni ganska lika som personer vilket ju är viktigt för att hålla humöret uppe!

 

Finns det några delar som talar emot oss och som kommer kunna bli ett problem under resan?

 

-       Ja alltså för och främst är det ju en lååång cykling vilket självklart kommer bli tufft, dag 3 eller 4 kommer ni definitivt åka på ”träröven” och blir den tillräckligt jävlig kan man till sist inte fortsätta.

Sedan är ju Daniel känd för att vara morgontrött och eftersom jag anar att ni kommer behöva gå upp ganska tidigt finns ju risk för att Jonsson är lite sur. Dessutom, vilket nog är det största problemet så finns ju risken att utrustningen går sönder. Såvida jag vet är inte ni dom händigaste killarna så det kan nog bli tufft och prylarna börjar krångla, punkteringar och däckbyten kan säkert behöva klaras av. Utrustningen kan bli ett riktigt stort problem!

 

Ja och sen gäller det ju att inte Jesper gör någon Portugal vurpa och skadar sig!

I övrigt kan ju vädret orsaka förseningar men det ska inte vara något som sätter käppar i hjulen för er! Sen är ni ju faktiskt kända för att alltid ta omvägar, men bör tilläggas ni hittar alltid rätt till slut!

 

Vilken bit av resan tror du kommer bli tuffast?

 

-       Ja dag 1 och 2 går ju bra, då är man fräsch och allt är nytt och spännande. Det är runt dag 3 eller 4 när man är mitt inne i resan det kommer bli jobbigt. Då har ”träröven” satt in och det är fortsatt långt kvar. När ni klarat av cyklingen kommer det bli lättare, vandringen är inga problem, ni är ju båda ”grisar”!

Vad tror du om samarbetet, kommer vi kunna hålla sams?

 

-       Ja alltså ni kommer säkert bli irriterade på varandra ibland. Särskilt när den ena känner sig fräsch och vill köra på medan den andre är sliten och vill sänka farten. Men samtidigt så känner ni ju varandra väl och har ju bott ihop i snart två år så det kommer nog inte bli några större problem.

 

En stor del för att kunna följa vårt arbete de tre senaste månaderna har ju varit vår blogg jonssonbokeforschallenge.blogg.se, vad tycker du om den?

 

-       Den är bra, intressant. Ni får med information om både projektet och vardagen vilket är bra. Man kan läsa om träning vilket ju är positivt så folk förstår vilka elitidrottare ni är!

 

Tränarna har ju varit väldigt negativa till projektet eftersom de tycker att vi förstör tävlingssäsongen, vad säger du om det?

 

-       Själv hade jag ju aldrig gjort en sån grej i början av en löpsäsong. Men samtidigt ska det nog inte påverka allt för mycket åt det negativa hållet, trots allt sitter det nog i en vecka efteråt. Men eftersom ni är borta från löpningen så länge kan ni nog få en mental kick och bli väldigt löpsugna vilket ju är positivt och jag tvivlar inte på att ni kommer kunna få bra säsonger ändå!

 

 

Vi har ju faktiskt tänkt löpträna lite lätt några kvällar, tror du vi kommer orka det?

 

-       Ja i början kan ni väll jogga, det är säkert väldigt bra för att mjuka upp musklerna. Men ni kommer nog vara ordentligt sega och stabbiga i låren så det lär knappast bli några tuffare pass!

 

 

En stor del i resan är ju utöver cyklingen att vi ska klara oss helt själva och bo i tält samt laga egen mat. Hur tror du campinglivet kommer fungera?

 

-       Ja Jesper är väll klart mest van. Jag anar att Jonsson är lite mer bekväm men det ska nog inte vara några problem. Fast är det risigt väder kommer det bli betydligt tuffare! Se till att inte raka er, ni ska ju vara vildar!

 

Vad tycker du om våra förberedelser, tror du de kommer vara tillräckliga?

 

-       Ni är nog väldigt väl förberedda tror jag. Kanske hade det varit positivt om ni hunnit med lite fler cykelpass och framförallt långcyklingar. Dels för att vänja musklerna med rygg och rumpa och för att förhindra skador och krämpor som kan uppstå! Det hade ju också varit bra om ni fått cykelvagnen tidigare så ni kunnat testa den, nu finns ju risk att det blir en chock när ni sätter på den och allt går enormt mycket tyngre!? Men samtidigt är det förståeligt att ni inte hunnit med fler, ni har ju trots allt en löpträning att tänka på som är betydligt viktigare än cyklingen. Sen är det ju väldigt bra att ni har lyckats få ihop så många sponsorer så ni slipper lägga ut en massa pengar själva!

 

 

Hittills har vi nått över 12 00 kronor på insamlingen, hur tror du det kommer gå med den, når vi upp i målet 25 000kr?

 

-       Jag tror nog att nästan alla ni känner som vill betala redan har gjort det vid det här laget. Därför kan det kanske bli svårt att få in lika mycket till men om ni lyckas få företag att gå in och stödja insamlingen kan det nog gå. Dessutom lär ni få ett visst uppsving nu när ni börjar själva cyklingen!

 

Har du några tips inför resan eller synpunkter på något vi kunnat göra annorlunda i förberedelserna?

 

-       Se till att kommunicera ordentligt under resan, på så sätt slipper det uppstå konflikter. Loggboken som ska skrivas till handledaren är tråkig men samtidigt viktig då den är en stor del i betygssättningen.

 

Då är vi klara, tack för hjälpen Albin!




Sista fixarhelgen!

Ja om en vecka är det dags och vi är förhoppningsvis förbi Södertälje vid det laget. Som ni vet så har vi arbetat hårt hela våren men trots allt är det nu på slutet som allt ska klaffa med mycket sista minuten jobb till följd. Vi har därför en projektjobbarhelg hemma hos Daniel där vi ska se till att allt blir färdigt innan avfärden nästa vecka.

Vi har ägnat förmiddagen åt att packa i ordning alla grejer och se så att vi har allt. Jag fick skjuts av farsan imorse så vi tog med tält, liggunderlag, stormkök, sovsäck och alla andra sånna grejer som vi kommer behöva för att klara av resan. För det är ju inte så att vi bara ska cykla och vandra, vi ska ju klara oss själva i knappt två veckor också, bitvis långt bort från civilisationen.

Nästa steg nu efter lunch är att åka och shoppa torrvaror att ha som käk, därefter blir det ett träningspass i Ältas skogar. Ikväll ska vi ut och prova tält och stormkök i omgivningarna. Ska bli härligt i det fina vädret. Imorgon arbetar vi vidare med ett cykelpass första biten ut ur Stockholm och vi ska dessutom kontakta media och planera lite andra grejer, även ska en del affischer ska sättas upp!

Ha nu en skön lördag! Vi hörs!



Ingen 08

Har märkt det allt mer, att jag inte är någon Stockholmare och att jag nog heller aldrig kommer bli. Sitter fast i Upplands Väsby eftersom Upptåget var inställt, tur att det är Nice väder!

Har absolut inget emot kommunaltrafik egentligen. Det är snarare väldigt bra miljömässigt. Men den har ju enorma nackdelar. Det är inte särskilt billigt, det är ständiga problem med förseningar till följd och det är enooorm trängsel.

Jag fattar inte hur folk står ut med att trängas på pendeltåg och tunnelbana dag ut och dag in. Måste ju vara otroligt jobbigt, tråkigt och uppstressande!? Bara erkänna det, jag är verkligen ingen storstadsbo. Stadsbo absolut, men det räcker gott och väl med Uppsalas 200 000 invånare och cykelavstånd till allt! När jag slutar gymnasiet tror jag nog det är dags att lämna vår vackra huvudstad!

Projektet rullar på. Vi har flera sponsorer på gång så det ser ut som vi ska slippa lägga ut allt för mycket själva. Den stora kostnaden förutom cykelprylarna är ju käket. Vi ska och fixa torrvaror i helgen.

Idag har jag klarat av provet i internationella relationer, ett typiskt samhällsprov. 6st enklare g-frågor med svarsalternativ och avslutningsvis en MVG uppgift "analysera etnicitetens betydelse i de senaste decenniernas konflikter" hyfsat omfattande fråga va!?
Skrev 12 sidor på en timme, nu återstår det att se hur det gick!

Vi har även hunnit med att köra ett banpass idag, jag körde 200ingar med kort vila men hyfsad fart! Jonsson körde ett mer sprintbetonat pass, 120m med lång vila. Efteråt blev det styrka på gräset utanför löp, helt ok känsla bra att komma igång med syraträning och vänja kroppen vid bana!

Nu ska jag så fort jag kommer hem ge mig ut och sätta upp affischer i Uppsala, hörs!




God kväll!

Efter skolan idag stack jag hem. Sov en liten stund och satte sedan igång med att plugga. Har en grymt stor och omfattande geografi uppsats som ska vara inne på fredag samt ett prov i internationella relationer imorgon.

Men jag kunde bara inte motstå det underbara vädret så provplugget fick bli samtidigt som jag solade ute på vårt matsalstak. Vi var flera stycken som låg och glassade där ute på taket, riktigt skönt var det!

Efter middagen blev det arbete med projektet. Vi spikade vandringsvägen 6-7mil lång blir den och fick dra om sista etappen på cyklingen som å sin sida blev 5mil längre!!!

Vi gjorde även klart projektplanen samt planerade vad som ska göras i helgen. Vi ska vara hos Jonsson lördag/söndag och göra klart det sista inför starten om en och en halv vecka!

Avslutningsvis höll vi även en intervju med Albin Sjöblom, årskurs 3 på löp om hur han ser på JonssonBokefors-Challenge och vilka problem som riskerar uppstå! Hela den spännande intervjun finns att läsa på bloggen innan helgens slut, missa inte det!

Nu är jag super trött, gonatt!




Goooood Morgoooon!

Sommaren är här, vädret är helt perfekt och JonssonBokefors-Challenge närmar sig startdatum!

Veckan är fullspäckad med plugg och förberedelser inför projektet. Igår kväll satte vi upp affischer och ägnade sen tre timmar åt att spika vägvalen.

Vi gick igenom kartorna en gång till, bestämde oss och tog sedan ut dagsetapper och lunchstopp i anslutning till städer eller orter. Kvällsstoppet blir sedan i anslutning till någon sjö så vi kan bada! Etapperna blir i snitt ungefär 10/dag i åtta dagar. Vi ser ut att ha prickat väldigt rätt på 75-80mils cykling. Dag 9 börjar sedan vandringen!

Idag slutar jag tidigt men har en massa plugg att hinna med, jag har iallafall vilodag! Hörs:-D




Slut på långhelgen!

Igår firade vi min lillasyster Ida som fyller 10år uppe i stugan tillsammans med mormor, morfar, farmor och farfar. Vi hade en trevlig dag utomhus där vi fick umgås ordentligt. Jag gjorde även bland det manligaste man kan göra, nämligen att hugga ved. Kom igång riktigt ordentligt med yxan, vedflisorna ritkgit yrde omkring mig. Sen på eftermiddagen åkte vi hem, jag övningskörde större delen av vägen. På kvällen blev det sedan ett snabbdistans pass i standsskogen 5km i 3.34fart, var en riktigt härlig löparkväll!!!
Idag gick jag upp tidigt för en långdist tillsammans med min hemmatränare Örjan. Efter passet stannade han kvar hemma hos mig och vi snackade lite träningsupplägg inför sommaren. Resten av dagen har ängnats åt plugg och projektarbete. Nu ska syrran ha kompiskalas så det känns som läge att sticka tillbaka till Stockholm, ses!
Ska även tillägga att vi idag fått ett till mediagenomslag, Uppsala Nya Tidning skrev en liten ruta om JonssonBokefors-Challenge i dagens tidning, Kul!!!!
Då man måste betala för att titta på huvudtidningen på nätet så lägger jag istället upp en bild här på bloggen, kul att stå med i en sån stor tidning som UNT!



Söder Cykel

 

Vi vill tacka Söder Cykel så hemskt mycket för deras generösa stöd till projektet.

 

Tack vare deras hjälp har vi kunnat få kvalitets utrustning till ett pris som hållit sig under taket på budgeten, detta tack vare deras fina samarbete med Merida Sverige AB. Med deras expertis har vi fått den hjälp vi behöver för att lyckas få rätt typ av utrustning.

 

För oss var det till en början ganska svårt att veta vilken utrustning vi behövde. Cykelbyxor eller silikonsits? Typ utav cykel? Cykelvagn eller cykelväskor? Vilken kvalité/prisklass bör man lägga sig i? Alla dessa frågor har vi kunnat få svar på vilket har underlättat väldigt för oss. Det har varit ett mycket gott bemötande från Söder Cykel som gjort att vi känt oss trygga med den utrustningen vi behöver vilket ger en bra känsla inför cyklingen. Mer info hittar ni på deras hemsida http://soderscykel.se/

Söder Cykel är Södermalms största cykelaffär med anor från första halvan av 1900talet.

I butiken på Sankt Paulsgatan 3, 118 48 Stockholm, har man samlat ett spännande utvalt sortiment av cyklar och mycket av de bästa produkterna på den svenska marknaden. Här finns allt för såväl vardagscyklisten eller motionären som elitåkaren. 

Ett mycket viktigt inslag i verksamheten är det stora kunnandet och trevliga bemötandet som genomsyrar butiken. (Källa: http://soderscykel.se/)

Ännu en gång, stooort tack till Söder Cykel, med Stockholms bästa service!





Merida Sverige AB

När vi i våras letade efter en sposor inom cykeltillverkar branschen så hörde Merida snabbt av sig och tog initiativet.
Vi vill sända ett stooort tack för deras stöd till JonssonBokefors-Challenge, deras stöd har gjort det möjligt för oss att få cykelutrustning av hög kvalité till ett bra pris som fungerar i vår budget. Så när jag nu har köpt en ny cykel inför resan har jag självklart valt en Merida. En Merida Cyclo cross 3 för att vara mer exakt!

Merida Sverige AB är ett dotterbolag till koncernen Stians Sport i Norge. Stians Sport har varit verksam i cykelbranschen sedan 1976 och har i dagsläge en omsättning på 150 miljoner Nkr och ett trettiotal anställda. 
Merida Sverige startade upp sin verksamhet november 2009 med kontor i Hisings Backa, Göteborg och 6 anställda. För att spana in deras schyssta produkter, gå in på hemsidan http://www.merida.se/


Merida Sverige AB är en av Sveriges kvalitetsleverantörer inom cykel och tillbehör. De jobbar idag med ett antal varumärken bland annat ”Northwave” vilkas produkter vi till stor del har valt

Merida arbetar ständigt med att utveckla och bygga upp nya varumärken för att kunna erbjuda marknaden en av de mest kompletta kvalitets leverantörerna inom cykel.


Varumärket Merida har funnits på svenska marknaden sedan 1992 och drivs numera av Merida Sverige AB.
Merida representerar god design, hög kvalitet och den senaste teknologin inom cykel. Man lägger stor vikt vid att ta fram och arbeta med varor som håller hög kvalitet ur användarens perspektiv. Deras anställda är erfarna människor som har god kompetens inom områden som försäljning, inköp, marknadsföring, logistik och distribution. (Källa: http://www.merida.se/)

Vi är väldigt nöjde med den kontakt vi fått. Detta har hjälp oss mycket, inte bara i att få ihop budgeten utan även för att få tips vilken typ av utrustning som vi kommer att behöva. Det känns bra att bolla ideér med experter då vi sjlva är så väldigt "gröna" på området. Det är väldigt kul med företag som Merida som själva tar initiativ för att stödja ett projekt där pengarna går till välgörande ändåmål!

Som sagt, vi är mycket tacksamma, så ska ni köpa en ny cykel, köp en Merida!

 

 




DET FLYTER PÅ!

Idag har det äntligen flutit på lite med projektet och jag har rott i hamn med flera grejer!

Dels har jag efter alla misslyckade försök att öppna konto på banken (vilket inte är så lätt eftersom de aldrig har öppet) har jag idag tillsist lyckats. Så nu har JonssonBokefors-Challenge ett eget separat projektkonto där våra sponsorer kan sätta in pengar. Ett konto som delas 50/50 mellan mig och Daniel.  Dessutom var det ju kul att få använda sina juridikkunskaper genom att hjälpa Daniel att skriva en schysst fullmakt så att jag kunde genomföra registreringen utan honom idag!

Jag har även gjort en intervju med Uppsala Nya Tidning per telefon idag. En intervju som kommer stå med i morgondagens tidning så det är bara kika under ”hålla där” spalten. Kul att vi uppmärksammas i en sådan stor tidning som UNT.

Dessutom har jag fått bekräftat att beställningen av våra cykelgrejer har gått iväg och att dom är framme för upphämtning i början av nästa vecka, super! Stort tack till våra sponsorer Merida och Söder Cykel!!!!

I övrigt har det varit en bra dag. Varit i Ludvika och träffat mormor och morfar. Tränat ett pass flåsiga intervaller (10X2min) i ett tufft terrängspår. Under tiden jag, mamma och syrrorna var i Ludvika har pappa och farfar jobbat med bastun och äntligen är den, klaaaaaaaaaaar!!! Efter ett års jobb ska vi nu ikväll äntligen få inviga med ett bastubad, härligt!

Härligt med bastu, obs bilden visar INTE våran, vår är ju mycket läckrare!




Helg med flickvännen !

Tänkte ge er en liten rapportering från förra helgen som var en riktig höjdare!

Helgen spenderades fullt ut med min kära flickvän Sofia, först åkte vi hem till mig (Uppsala) och hade en skön kväll med gott käk och såg på VM matchen Sverige-Ryssland! Mitt på lördagen åkte vi sen tillbaka till Stockholm för att gå på den allsvenska fotbollsmatchen mellan Djurgården och Åtvidaberg på Stadion. Ska direkt erkänna att detta var den FÖRSTA (!!!!) fotbollsmatchen jag någonsin varit och sett på i hela mitt liv, ja alltså frånsett att jag sett mina båda småsystrar spela ”5 manna”. Att jag aldrig gått på fotboll tyckte Sofia helt enkelt var helt oacceptabelt så jag fick biljetter till aktuell match i födelsedagspresent.

Anledningen att det blev just denna match var att Sofia (som är från Linköping) håller på Åtvidaberg och att det ju är trevligt att vara på stadion. Själv är jag ju som ni kanske förstår fullständigt ointresserad av fotboll med det blev en riktigt kul ändå match tycker jag!

Jaa, alltså kanske inte främst fotbollen. Den var ganska seg men supportrarna var det mer drag på, knappa 8000 på läktaren och självklart var den klara majoriteten Djurgårdare. Det var också Djurgården som totalt ägde matchen från första minut, men det blev inga mål. På så vis blev stämningen på läktaren mer och mer irriterad och högljudd. Så jädra kul att lyssna på alla gubbar som lever sig in i matchen och blir helt galna!

I 70e minuten gjorde så Djurgården tillsist mål och alla kunde andas ut, nu var matchen färdig var man säker på. Problemet var bara att Åtvidaberg plötsligt 10minuter senare dunkade in 1-1, vilket också blev slutresultatet. Herre gud en riktig skräll och det var många besvikna Djurgårdare som lämnade stadion med svansen mellan benen. ”Lika” var för dem en förlust och för bortalaget en ren vinst!

På kvällen blev det till att laga mat och sen hyrde vi ”Baksmällan 2” som vi kollade på innan vi gick och la oss. Söndagen började efter en lång sovmorgon med frukost och sen backintervaller i Rösjöspåret. Jag körde själv men Sofia hade ett liknande pass, därefter tog jag det lugnt på eftermiddagen och pluggade lite. Kvällen avslutades med en dist i bra fart tillsammans med Simon 10km samt middag framför ”Mästarnas mästare”.

En riktigt bra helg helt enkelt!!!

 

 

 

 

 

 

 




Vilar i skogen!

Tagit det riktigt lugnt hela dagen. Skönt att vara uppe i stugan och slippa fundera på allt annat. Men om en stund ska jag väll röra lite på mig och sticka ut på en dist i skogen. Alltid trevligt med lite off road löpning!

Sen blir det plugg och projektarbete, ska skriva ihop lite från långcyklingen samt förra helgen och skicka iväg lite mail till tidningar, eventuella sponsorer och vår kontakt på Cancerfonden!

Så spana in på bloggen ikväll, hörs:-D




Tingsrätten och Tempocykling!

 

Chillar i soffan hemma efter en hektisk dag. Efter skolan var slut drog jag direkt till löp, packade väskan och satte mig på tåget hem. Efter ankomst till Uppsala gick jag den lilla biten från stationen till tingsrätten. Jag ska som tidigare nämnt skriva en uppsats och man måste ju leva upp till sitt rykte som juridisk expert…..!?

På tingsrätten fick jag sedan intervjua en av rådmännen samt en nämndeman och även hon som är administrativt ansvarig för nämndemännen och jag fick höra på deras syn i frågan om nämndemanna systemet fungerar och är rättssäkert. Måste erkänna att jag varit väldigt skeptisk till varför man ska ha lekmän som dömer i våra domstolar men domaren och nämndemannen som var förespråkare i frågan lyckades till viss del få mig att ändra uppfattning. Jag fick också chansen att se hur det ser ut i tingsrättens lokaler som inte är öppna för allmänheten, alltså bakom rättsalarna vilket var väldigt intressant. Så 2h 30min efter ankomst gick jag nöjd därifrån med några lyckade intervjuer och en massa ny kunskap, kul!

Jag blev sedan upphämtad av mamma på stan, åkte hem och käkade middag och vid halv åtta drog jag ut på en liten cykeltur. Tryckte på ordentligt i 1h 30min och susade fram med bra fart över det uppländska landskapet och fick väll ihop en 4mil i alla fall, skönt pass och härlig känsla att bara sticka iväg och köra. Bra för en stadsbo att få känna på naturen lite också, titta bara vilka djur jag såg under passet: Hästar, kossor, rådjur, räv och t.o.m en igelkott!!!!! Inte varje dag man som 08 bo stöter på rävar och igelkottar. Men när man är ute på cykeln verkar ju allt vara möjligt. Tänk då bara hur mycket vi kommer få se om 2,5 vecka när vi sticker iväg på resan mot Norge!

 

Imorrn drar jag till Dalarna och Jonsson han drar till London. Ha nu en trevlig röd dag allihopa, vi hörs!

Utmana, besegra, övervinna

Mot toppen- Mot cancern!






Snart långhelg!

Idag är sista skoldagen denna vecka, imorrn börjar Kristi Himmelsfärds helgen med fyra dagars ledigt. Härligt!

Men först ska onsdagen klaras av. Just nu har jag rast mitt i Svenska C lektionen. Vi arbetar med våra avslutande uppsatser. Uppsatsen ska bygga på en frågeställning varpå jag har valt: Nämndemän,ett hot mot rättssäkerheten?

I eftermiddag när jag åker hem till Uppsala ska jag därför direkt till tingsrätten där jag ska intervjua en domare, samt förhoppningsvis också en nämndeman, intressant!

Innan jag drar från centrum ska jag även till banken och öppna mitt och Daniels gemensamma projektkonto. Sen blir det nog ett litet cykelpass ikväll innan läggdags, imorgon åker jag upp till stugan i Dalarna. Ska bli riktigt skönt att ta det lugnt där uppe ett tag!

Känner att kroppen är riktigt mör idag efter gårdagens pass på bana. Jag körde 3X4X150m i rätt hyfsad fart. Första riktiga snabbhetspasset och banpasset på nästan 1år(!) så det kändes väldigt ovant. Men riktigt kul var det!

Nu blir det fortsatt Svenska jobb och därefter geografi och internationella relationer, vi hör mer ikväll!!!




Look-a-like skivan!

 

I onsdags var det ju dags för löpartreornas årliga studentskiva. Årets skiva (som höll till i en liten lokal på Stureplan) började klockan 19:00 med lite flanerande, därefter tvårätters middag fram tills 22:00 då alla under 18år blev ”utkastade” och sedan fortsatte kvällen med själva ”skivan”!. Årets tema var look-a-like så vi fick uppleva en väldig blandning av celebriteter under kvällen. Själv hade jag bestämt mig för att vara Håkan Hellström!

För mig var det en otroligt intensiv dag. Efter skolan var avslutad vid 13:20 var det dags för dubbla nationella prov i Engelska B. Först hade vi 45min ”listening test”, därefter fick vi 5min(!!!) rast (generöst???) innan vi satte oss och skrev ”reading test”. Jag var som vanligt kvar tills jag blev utslängd, alltså till 16:05 och efter 2h 30min prov var man mer än lite sliten.

Vill här bara poängtera att man inte ska säga att vi som går i skolan har det lätt, att det är så otroligt mycket tuffare när man kommer ut i arbetslivet. För under skolgången har du en ständig stress, en press att hela tiden prestera, för om du inte gör det så får du inga betyg att tala om och då är du i princip körd att söka in till de mer attraktiva kurserna på universitetet. Ska du bli läkare måste du sätta MVG i ALLA ämnen utan en enda dipp, utan en enda dålig dag!

Men nog talat om det, när proven tillsist var över så cyklade jag hem och slängde mig på sängen och sov i 30min, därefter kände jag mig betydligt piggare och efter att ha bytt om till ”Alla Göteborgares favoritsångare” satte jag mig med de andra på pendeln in till stan. Det blev många blickar på sällskapet på vägen in, kanske inte så mycket på mig utan snarare på Lady Gaga, Snövit och Stormtroopern som jag åkte med! Bör kanske även nämna att Jonsson var Charlie Sheen!

Väl framme i lokalen där vi som var fyllda arton lätt kom in men de andra hade svårare (vi fick veta att om någon under 18år drack det mista skulle dom stänga ner skivan och ringa polisen, direkt!) hade jag ju ett viktigt uppdrag under kvällen. Jag var tillsammans med Erik utsedd till årets toastmaster och skulle alltså hålla i trådarna.

Efter en stunds snack och fördrinkar hälsade vi alla hjärtligt välkomna och höll sedan låda så som brukligt en stund innan det var dags att visa de första nomineringsfilmerna, som jag ju berättat om tidigare. Efter denna filmvisning blev det förrätt (skagen-toast) och strax där efter visade vi ett par filmer till innan varmrätten serverades (lax med potatis) för att slutligen visa de sista filmerna. Det tog sin tid då det är 10st treor med en film på i snitt 6min åt varje. Ja, en timme helt enkelt. Men filmerna blev mycket uppskattade med mycket skratt som följd.

Klockan 22:00 gick jag och andra som fyllt eller inte fyllt 18år hem. Jag kände inget sug efter att stanna uppe och festa hela natten, utan jag somnade snabbt efter en lång och rolig kväll!

 

 

Jag som Håkan och min flickvän Sofia som Alice (i underlandet)

 

Jonsson som Charlie, mycket likt inte sant!?




Östertälje Tryckeri AB

 

Östertälje Tryckeri AB

Vi vill sända ett enormt stort tack till vår sponsor Östertälje Tryckeri AB som har hjälp oss väldigt mycket i vår marknadsföring genom att trycka affischer och flygblad åt oss. På så sätt stödjer deras företag inte bara oss utan ger också sitt bidrag i kampen mot cancern.

Vi är otroligt tacksamma för deras stöd som har gjort det möjligt att nu genom våra affischer sprida vårt budskap ännu mer. Så behöver ni skicka material på tryck i framtiden. Hör då av er till Östertälje Tryckeri AB, med stor service och bra slutresultat kommer ni inte bli missnöjda.

Ni hittar Östertälje Tryckeri AB i deras lokal på Gränsbovägen 1, 15242 Södertälje eller så kikar ni in på deras hemsida http://www.ostertaljetryckeri.se/

 

Företaget består av ett femtontal personer med hög kompetens gällande både kreativitet och tryckteknik. Man producerar allt från enskilda saker såsom broschyrer till hela kampanjlösningar åt reklambyråer, produktionsbolag och andra företags marknadsavdelningar.

Man har från starten 1983 hunnit samla på sig en stor erfarenhet och man sätter höga krav på service, kvalitet och leveransprecision.

Östertälje Tryckeri är även ett av Sveriges cirka 100 svanmärkta tryckerier.

(Källa: http://www.ostertaljetryckeri.se/)

 

 

Tack för erat stöd! // Jesper och Daniel

 




Vägvalen klara!

Framme i Tuterud!.... och var i helsike ligger det kanske ni undrar då. Men vet ni vad? det undrar vi också!!!
Igår satt vi ett par timmar och gjorde klart de sista vägvalen för cyklingen, från Karlstad till Norge. I eller strax norr om Kongsberg ska vi sedan gå på vandringsleden som går mot Gaustatoppen! Helt klara är vi ju dock inte utan nu blir det att gå tillbaka och titta igenom allt samt bestämma dagsetapper och stopp för lunch och handling av mat.
Har varit dålig att uppdatera på sistone men ska bättra mig, det har varit mycket roligt (och även en del jobbigt) den senaste veckan.
Idag har jag och Daniel börjat sätta upp de affischer som vi blivit sponsrade med, i skolan och på löp. Nästa sak är att vi ska iväg till Upplands Väsby och köra ett pass på bana. Ikväll blir det fortsatt arbete med projektet och jag lovar en ordentlig blogguppdatering!
Vi hörs!!!



Första halvmaran avklarad!

Ja nu är det gjort (i lördags), min första halvmara... Och det gick väldigt bra! Efter ett väl disponerat lopp med mycket sick-sackande mellan motionärer tog jag mig i mål på 1.24.28 och placering 579 av drygt 48 000 löpare. Ett resultat som jag är väldigt nöjd med. Det var en riktig folkfest och sista 5 km, när det gick som allra tyngst, hjälpte publiken till att pusha en framåt. Det här är något jag helt klart kommer att göra om, och nästa år får jag dessutom starta i en mycket bättre startgrupp!

Ha det bäst! /Daniel




Mot Göteborg!

Snart bär det av mot Göteborg! Jag ska nämligen springa Göteborgsvarvet imorgon. Det känns helt sjukt att jag ska springa en halvmara... Har dessutom varit sjuk i veckan, men jag ska nog ta mig runt i alla fall. Det ska bli riktigt kul!!!

Wish me luck! /Daniel



Fysiologiska tester!

God kväll!
Kändes som länge sedan jag skrev men det har varit mycket i görningen. Lördagen och söndagen ägnades åt en massa plugg, projektarbete, träning, städning, tvättning mm. Ganska standard alltså.
Igår var det sedan upp tidigt för uppsatsskrivning nationellt prov i Engelska B. Vi skulle skriva en uppsats om "Responsible buying", om hur vi måste ändra på vår konsumtion för att inte fortsätta bygga på det enorma miljöproblem och koldioxidutsläpp som ligger över oss. Efter uppsatsen var dagen ledig. Jag tog det lugnt på rummet, tittade lite på söndagens partiledardebatt i agenda och tvättade två maskiner. Efter det blev det träning och sedan redigerade jag klart det sista på nomineringsfilmerna, imorgon är det äntligen dags!
Idag har det varit fysiologiska tester på Bosön, Lidingö. Löpargymnasiet gjorde styrketester med olika spänsthopp samt tröskeltest. Detta är alltså ett test där man mäter sin mjölksyratröskel, vid vilken fart musklerna börjar producera mjölksyra. Detta genom att springa 4minuters intervaller där man sedan sticker i fingret och tar blodprov mellan varje. Testerna gick över förväntan tycker jag och kroppen kändes helt ok. Efter en heldag på Bosön är jag nu tillbaka på löp. Morgondagen är ännu mer fullspäckad, spännande!



Jag känner harmoni med det som är runt mig!

Efter dagens lååånga träningspass på studenternas friidrottsbana i Uppsala sitter jag nu med en glass i handen på upptåget, destination Upplands Väsby och så småningom Häggvik och löpargymnasiet! Vädret är åter på topp och snart är det dags för en ny vecka. Mycket på g de första tre dagarna men sedan lugnare.

Jag har en känsla av att det kommer bli en Nice vecka!




Fullspäckad lördag!

Hallå!
Jag kom nyligen hem från globen där jag såg Sverige - Tjeckien i hockey-VM. Det var en riktigt bra match som slutade 4-1 till Sverige. Sverige hade ett konstant tryck genom hela matchen, men tjeckerna kom på farliga kontringar. Nu är det bara att hoppas på en lika bra fortsättning, GO SVERIGE!

Under förmiddagen arrangerade Tureberg den traditionella Turebergsstafetten, och där jag sprang en sträcka för Spårvägens seniorlag. Då hela laget bestod av lång- och medeldistanslöpare, fick jag ställa upp och ta sprintsträckan, 230m. Det kändes helt klart ovant, men gick ändå bra och vi slutade på en fin andraplats. Därefter blev det långintervaller, det kändes lite klent att bara köra ett 230m-lopp...

Nu ser jag att klockan har passet midnatt och jag har lite att fixa innan läggdags... jag tycker ändå jag har skrivit ovanligt mycket!

Ha det bäst! /Daniel

Henrik Zetterberg, matchens bästa spelare enligt mig...



Ännu en gång helg!

Med mindre än 1 månad kvar till start? 2 juni är datumet att lägga till minnet.

Nu ska jag snart hem till Uppsala. Imorse körde jag ett intervallpass själv i Rösjöspåret, stege 5,4,3,2,1,4,3,2,1min. Inte jätte pigg i benen direkt men passet funkade ok. Jag behöll ett bra fokus genom hela passet.

I helgen har jag väldigt mycket för mig. Plugg, plugg, plugg..... Ikväll måste jag skicka in ett grupparbete internationella relationer, sedan blir det engelska inför nationella på måndag.
Sedan blir det även en hel del arbete med projektet och inskrivning i träningsdagboken där jag ligger efter.

Ett par träningspass ska jag också få till.

Ha nu en trevlig fredagskväll!!!!!




One step further!

Ja idag är det torsdag. Imorse hade jag en engelska lektion, den sista innan nästa veckas nationella prov. Därefter var det prov i affärsjuridik, eftersom jag varit borta både i helgen och med cyklingen i veckan hade det inte blivit så mycket plugg som jag hoppats. Tycker ändå det kändes ganska bra.

Efter solande på lunchrasten tillsammans med resten av grabbarna i tvåan och Sofia hade jag Internationella Relationer. Vi gör ett grupparbete om demokrati och rättviserörelsen Attac.

Efter skolan drog jag och Jonsson in till stan och till den cykelaffär som vi tidigare haft kontakt med. Vi testade kläder och skor och gjorde klart den lista med saker vi behöver och vad det kommer att kosta. Nu ska vi bara bestämma oss och skicka iväg en beställning. När allt är klart lovar jag att berätta mer, hittils är vi väldigt nöjda med samarbetet/stödet vi fått.


Nu sitter vi på pendeln med stopp i Helenelund. Vi hade tänkt att även öppna konto på Nordea men hann tyvärr inte då de stänger redan 16:00. När vi kommer fram ska vi ut på en dist och ikväll blir det att göra klart det sista med nomineringsfilmerna.

Vi hörs imorrn!




Vi grejade det!

Jahapp då var det över....

JonssonBokefors-Challenge har klarat av dryga 30mil på cykel under två dagar. Allt har flutit på idag och det blev en bra tid hem, sub 7h!

Nu ligger vi utslagna i min trädgård med värk i större delen av kroppen, men snart ska vi duscha och käka
Innan vi åker tillbaka till löp.

En mer detaljerad berättelse om vårt äventyr under dessa dagar utlovas senare i veckan. Insamlingen är uppe i 12 000kr så vi ber er som tänkt slänka men ännu inte gjort det...... Gör det!

Vi hörs!




Dag 2, hemfärd

JonssonBokefors-Challenge är inne på sin andra dag på testturen och beger sig nu hemåt.

Vi kom iväg vid 9:15 och har lämnat Dalarna för denna gång. Nu har vi ett första stopp vid världsarvet Engelsbergs bruk innan vi cyklar vidare österut!




Framme!!!

Vi fixade det, 7h 40min tog det, med stopp inräknade. Härligt!

Nu blir det att käka och vila upp oss, ryggarna och rumporna värker som bara den, Nice!




Äventyret har börjat!

Vi är nu mitt uppe i vår testcykling till Dalarna. Just nu har vi lunchstopp i Sala efter 6mil men vi har 10 mil kvar.

Än så länge flyter det på fint, vi har hållit nere tempot drygt 20km/h i snitt. Däremot känns det ordentligt i rygg och rumpa men det är bara bita i!!!

Hoppas ni följer oss och stödjer Cancerfonden, på så sätt blir det lättare att kämpa på när vi nu tar vägen in bland Bergslagens skogar!!!!