Valborg!!!!

Ja idag är det sista april och alltså fullständigt kaos hemma i Uppsala. Stadens befolkning ungefär fördubblas och alkoholen flödar.

Själv sitter jag vid edsviken Sollentuna och solar tillsammans med Joel och Daniel nu på lunchrasten, i eftermiddag har jag två lektioner.

Terräng-SM vill jag helst bara glömma, gick riktigt dåligt för mig och Daniel kände sig också tung. Ska vi kanske lägga ner löpningen och satsa på cykel på heltid istället!?

Efter skolan ska jag hem, tillsammans med Jonsson. För imorgon, ja då blir det testcykling till Dalarna. Vädret ska bli bra så vi ser väldigt mycket fram emot att ge oss ut på vägarna.




Mot Linköping!

Sitter tillsammans med de andra löparna från klubben i minibussen påväg till Linköping. Idag är det dag 1 av Terräng-SM 2012 och vi har flera starter i både junior, senior och veteran klasserna.

Jag kör dock mina 4km imorgon så idag blir det till att känna in stämningen, ladda och heja på alla andra. Vädret är på topp och humöret likaså, vi får se vad helgen kan erbjuda!? :-D




What a Wounderful World!

Ibland känns allt bara sådär grymt skönt. Den känslan har jag nu, sittandes på upptåget påväg till min vackra hemstad med bra musik i mina öron. Efter lång tids kyla och regn har det idag spruckit upp om värmen omfamnar huvudstaden och för hoppningsvis även landets fjärde stad.

Ha en härlig helg alla nu, vi hörs!!!!




Redan slut på veckan!?

Igår var det en helt vanlig dag i skolan, 8:20-13:40. Sedan direkt hem och byta om och sedan träning. Körde själv 4X5min i Tröskelfart på Järvafältet. På detta la jag en del rusher och utförslöpning för att hitta lite speed inför helgen då det är Terräng-SM i Linköping för både mig och Daniel. Avslutade passet med styrka och på kvällen spelade vi in den sista nomineringsfilmen, skönt att vara klar! I samband med detta firade vi även vår löparkompis Julia Hässel som fyllde arton i söndags, grattis!

Vi var är till Nordea i Sollentuna Centrum igår på lunchrasten. Vi tänkte öppna ett gemensamt konto men när vi kom dit visade det sig att dom saknade en kassa, endast bokade tider gällde, illa. Närmsta kassa låg tydligen i Kista och dit är det ju inte så lätt att ta sig om man går i skolan på dagarna, särskilt inte eftersom bankerna ju aldrig har öppet, 10-16 och då ska man ha en väldig tur!!! Vi siktar därför på att istället gå in på Nordea i Uppsala när vi åker hem till mig på måndag. På tisdag bär det ju nämligen av mot Dalarna med cykel, man börjar ju nästan bli nervös!

Nu sitter jag på pendeln påväg till löp. Har varit inne hos kiropraktorn i stan. Innan skolan ska jag även till Frida, vår sjukgymnast och få lite massage. Sedan blir det skola och efter plugget åker jag hem och kör ett litet löppass ikväll samt tidig sänggång. Imorrn går Upsala IFs minibuss till Linköping.




Fram till Karlstad!

Halloj!
Efter skolan åkte jag och Daniel in till stan för att kolla på prylar hos en cykelaffär inför resan, då det inte är något spikat än kan jag ännu inte avslöja något men så fort allt är klart ska ni få veta mer om detta.
Hela kvällen gick sedan åt att kolla ut cykelvägen under resan. Fram tills Örebro gick ganska bra och fort, fanns relativt stora vägar i bra riktning. Sedan började problemen, det fanns E18 (som man varken kan eller får cykla på) och sen fanns det......... inget.......
Vi fick dra etappen sicksack på småvägar men tillsist kom vi iallafall fram till Karlstad, alltså ungefär halvvägs!
Fortsättning föjer.....



Mitt i veckan!

Hallå allihopa!

Har precis hållit mitt tal i svenskan. Är rätt nöjd men borde kanske använt mer kroppsspråk!? Efter lunch blir det nyhetsrapportering på Internationella relationer, där ska även frågan: vilka kriterier tycker ni ska vara uppfyllda för att få bli medlem i EU? Besvaras, detta är högst aktuellt nu när många av de Östeuropeiska länderna ansöker om medlemskap i unionen.

I eftermiddag blir det projektjobb, bl.a. Ska vi börja planera resvägen. Ledsen för svag uppdatering senaste dagarna men det har haft mycket för mig. Bland annat ska vi ju bli klara med nomineringsfilmerna, om två veckor är det dags. Samtidigt är det hög tid att bestämma sig om utklädnad, studentskivans tema är Look-a-like, någon som har något förslag?

Igår var det träning, gick riktigt riktigt tungt... Så är det ibland!

Nu blir det geografi, hörs senare idag!




Tisdag!

Även denna dag har varit fullspäckad, kvällen gick till stor del åt till att spela in nomineringsfilmer!

Imorrn bitti ska jag hålla ett tal på svenskan så jag tänkte lägga mig nu, betydligt mer uppdateringar kommer under morgondagen, det är Stora projektdan med massa grejer på g!!!




Vanlig måndag

Helt vanlig stressig måndag med mycket plugg, tvätt, disk och styrketräning!

Men nu är det värsta överstökat, hörs imorrn!!!




SLOTTSSTAFETTEN!!!


Idag var det dags för Upsala IFs hemmatävling Slottsstafetten. Vädret var kallt och regnigt när jag begav mig mot slottet, väl där träffade jag efter en stund på resten av laget.

 

Jag skulle springa i seniorlaget som består av 7 sträckor. 3st långa 1000-1600m och 4st korta 200-450m. Själv hoppades jag på att få springa en av de korta uppförsbackarna men........ laget behövde en långskubbare som kunde ge oss en bra inledning på första sträckan och då är det klart man ställer upp.

 

Efter gemensam uppvärmning var det 13:15 dags för start. Endast tre lag hade kommit till start, men dessa var desto starkare. Förutom Upsala IF bestod startlinjen av Vallentuna FK samt våra största konkurrenter Rånäs 4h.

 

Rånäs 4h har alltid varit och kommer alltid vara UIFs största konkurrenter då det är den andra ”stor klubben” i landskapet. Vi har en lite särskild relation klubbarna emellan, en slags hatkärlek med otroligt mycket prestige i potten.

 

Då min form är långt i från topp visste jag att det skulle bli en tuff första sträcka, hade inte riktigt speeden att hänga med de andra två utan växlade några sekunder bakom. Synd men jag gjorde vad jag kunde. Collin på andra sträckan hade häng men föll högst upp i backen och laget hade nu en rejäl lucka fram till de två i täten. Där hade Vallentuna fått några meter i backen och drog sig sedan loss i tät. Nu blev det upp till Uppsalas Hugo Hultqvist att försöka gå ifatt tidigare Europamästaren i maraton Janne Holmén. Detta gjorde han strålande och kunde över sista krönet även gå ifrån ett par meter. Detta försprång tog sedan Jonathan Alvaeus väl hand om och drog sig loss från Rånäs samt lyckades gå ifatt och förbi Vallentuna med kanske 10s, dessa sekunder kunde våra starka avslutare Petter, Isak och Christian sedan förvalta och vi tog hem segern med god marginal, härligt!

 

 

I eftermiddag har jag pluggat och nu bär det snart tillbaka till 08 land, hörs!




Den enda övertidsersättning vi ber om är ert stöd till Cancerfonden!

 

Idag har det varit ett högt tempo. Plugg, plugg och åter plugg.

 

Engelska B arbete inskickat och svenska tal skrivet. Dessutom har jag läst på geografi inför klimat och väder provet på måndag. Förutom plugg har jag också tränat, körde ett lättare intervallpass i stadsskogen och laddade inför Slottsstafetten runt Uppsala slott imorgon, ska bli riktigt kul!

 

Men jag har även jobbat på med projektet. Jag har varit i kontakt med möjliga sponsorer men också framförallt så var det idag min tur att agera brevbärare i närområdet hemma. La i lappar i 30-40 brevlådor i Berthåga och var även över och pratade med de närmaste grannarna. Nu får vi se om detta kan ge något till Cancerfonden. Insamlingen rullar iallafall vidare, 11 250kr i nuläget och vi och Cancerfonden är sååå tacksamma för ert stöd.

 

Nästa veckas projektarbete ser ut som följande: Jag och Daniel ska till Nordea och öppna ett gemensamt separat konto där sponsorer som vill stödja oss med pengar till att köpa material kan sätta in dessa. Vi ska även till en cykelaffär och kolla på utrustning (mer info om detta får ni när allt är klart). Sist men inte minst ska vi också äntligen sätta igång med att planera vägvalen inför resan. Jag ska även försöka fixa till bloggens design lite och kanske försöka utveckla inläggen med fler bilder och videor.

Vi kör hårt, hoppas ni gör det också!

 

(Bilden är från Fjällen i somras (stilig eller hur?), fiskade lite bäcköring. Jag må vara stadsbo men lite utomhus erfarenhet har jag allt och tillsammans med Daniel ska det nog inte vara några problem att klara oss själva med boende och mat i två veckor, eller.....!?)





Jaha då är man vuxen då.....

Ja igår fyllde jag arton år. Helt sjukt ju, att "bli vuxen" har ju alltid känts så långt bort...

Men men nu är man där, nu äntligen har man fått sina fullständiga rättigheter som medborgare och det är ju positivt!

Sedan vill jag ännu en gång tacka Kartbutiken för deras stöd med gratis kartor till oss, det har betytt väldigt mycket, i övrigt håller vi på att leta sponsorer vad gällande andra material och har fått flera napp. Kan berätta mer när allt är spikat!

Nu hoppas jag på ett fortsatt härligt vuxenliv, vi hörs!




Sista skoldagen!

Veckans sista skoldag är över och jag står på pendeltåget med destination Upplands Väsby. Ska bli skönt med helg även om jag just insåg att jag har plugg i ALLA ämnen över helgen....

Mycket att göra alltså, hoppas även komma igång med träningen ordentligt efter förkylningen. På söndag bli det tävling också, Slottsstafetten på hemmaplan, mer info om detta kommer senare.

Kanske bli det även Terräng DM imorgon, får se hur jag gör.

Ha en trevlig fredagskväll vi hörs!!!




KARTBUTIKEN!

Vi vill sända ett stort tack till Kartbutiken som har sponsrat oss med bland det viktigaste vi behövde, nämligen kartor över Sverige och Norge. Nu kan vi äntligen sätta igång och planera vägvalen inför resan, något som måste göras noggrant om vi ska lyckas med JonssonBokefors-Challenge 2012

Kartbutiken är en butik med ett otroligt stort och välsorterat med kartor från hela världen. Den ligger belägen på Vasagatan 16 i Stockholm, mitt emot Centralstationen.


Här är länken till deras hemsida http://www.kartbutiken.se/kartbutiken/se/ ska ni köpa nya kartor så tycker vi verkligen ni ska kolla in den!!!


Tack ännu en gång, vi är mycket tacksamma!



Grattis Jesper!

Idag lyfter vi på hatten och gratulerar Jesper som fyller 18 år! Hipp hipp HURRA!!!

GRATTIS!!!




GO HARD OR GO HOME!


Gokväll kära läsare, insamlingen rullar på i stadig takt och jag har gjort klart dagens plugg, härligt!

 

Imorse försov jag mig, herre gud det är typ första gången under hela skolgången(!?) seriöst alltså, händer verkligen inte ofta. Hade glömt att ställa klockan innan jag somnade igår kväll och hamnade en timme fel, när jag gled ner till frukosten vid 08:30 var jag fortfarande heeeelt säkert på att klockan var 07:30 och kunde inte förstå varför det var helt tomt i matsalen och kocken höll på att duka undan maten. Ska erkänna att jag kände mig väldigt virrig och började faktiskt undra vilken veckodag det var, kunde bara inte ta in att jag var en hel timme sen.

Kom till skolan rätt snabbt ändå och första lektionen var bara eget jobb så jag tog ikapp det snabbt. Ska skriva ett argumenterande tal på svenskan. Valde något som kändes aktuellt, frågan om vapenexport, ni kan ju fundera på om jag är för eller emot en fortsatt export av vapenindustrin!? Det är ju ingen höjdare att förse diktaturer med vapen som kan användas för att kränka de mänskliga rättigheterna, samtidigt ger ju industrin 30 000st arbetstillfällen i Sverige.....

Efter skolan åkte jag in till en kiropraktor i stan. Ville få en liten annan synvinkel på mina skadeproblem än bara från vår sjukgymnast. Han hittade en rejäl låsning i höften och ryggen samt en mindre i vänster fot och det knastrade bra när han vred kotorna på rätt plats. Hoppas det ska hjälpa mig att bli mer rörlig och tillsammans med styrka få en mer tålig och följsam kropp....!

Jag och Daniel har också haft en litet möte där vi bestämt oss för vad som är prio ett, nästa steg och jag ska dra iväg ett par mail idag och Daniel några telefonsamtal imorgon.

Vi bestämde också datum för våran långa testcykling på 33 mil. Det blir om 2 veckor, den 1-2 maj då vi är lediga från skolan. Vi hade nämligen så fullt upp på helgerna med tävlingar etc. så det fick bli då. Då är det exakt en månad kvar till start också och senare i maj ska vi få till en liten testtältning också.

 

Ha det gött, vi hörs!

 

 

Mot toppen-Mot cancern!




Nomineringsfilmerna!

Varsågoda och njut och den oseriösa delen av löpargymnasiet!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=uA5WpLEnw2o
I övrigt har jag ägnat hela eftermiddagen åt att skriva en uppsats som nu tillsist är klar, nu blir det att gå vidare till nästa uppsats. Denna gång engelska
Vi hörs ha en trevlig kväll!
PS. Tack alla ni som skänker en gåva, vi har nu samlat in 10 450kr till Cancerfonden, kul!!!!



God morgon!

En ny härlig dag har börjat, och endast två lektioner i skolan. Halva lektionen affärsjuridik med olika bolagsformer avklarad och sen Engelska.

I eftermiddag blir det sedan att ta det lugnt (är lite småförkyld) och ägna tiden åt plugg och projektarbete.

Tänkte även lägga ut en liten film här på bloggen. På Löp har vi en tradition där 2orna gör nomineringsfilmer till 3orna. De handlar om deras beteende i en väldigt överdriven form. Om tre veckor är det dags att visa filmerna på deras studentskiva men redan nu finns en liten trailer ute på youtube, hoppas den kan vara rolig att titta på! Ger en glimt av den mer oseriösa delen av vårat elitidrottsgymnasium.....




Nya tag!

Det är måndag eftermiddag och jag är helt slut efter första skoldagen. Man hade ju släppt det där med plugg helt under lovet....

Jaja nu är det värsta över iallafall. Ska vila lite nu och handla, sen blir det att skriva en uppsats om Rwanda konflikten 94 och göra en del annat ikväll! Fick iallafall tillbaka två prov idag, MVG och MVG + i Internationella Relationer och Affärsjuridik så jag är glad!

Flera grejer på g med projektet, ni får veta hur det gått senare under veckan! En sammanfattning av Portugallägret och bilder utlovas också!

Vi hörs!

Mot toppen-Mot cancern




Uppsalaslätten på höger och vänster sida

I bilen på väg till internatet. Blev hämtad i Stockholm av pappa igår och åkte hem, vilade, åt, sov en stund, tittade på tv och la mig. Blev ju en hyfsat slitig resdag så det var skönt att komma hem.

Söndagen började med lite plugg och sedan kom delar av släkten för att fira mig (även jag fyller år nu i april, nämligen på torsdag) mormor och morfar var redan här och nu kom också kusinerna från Täby. Kul, fick en del riktigt schyssta presenter men den kanske största är kvar, jag ska ju få en cykel inför Norgeresan. Vi har tittat på några olika och ska bestämma oss snart.

Nu ska det bli gött att komma tillbaka till löp, känner mig lite trött men ska nog klara av veckans uppsatser och seminarium. Idag blev det vilodag så ska förhoppningsvis dra igång med lite träning igen imorgon. På lördag och söndag är det tävling.

Nu fortsätter även projektarbetet, vi har en väldig massa på g som vi hoppas ska gå i lås under veckan. Lovar att uppdatera er ordentligt vad som händer med affischer, material, vägval etc!

Ha en bra söndagskväll och missa inte premiären av Mästarnas Mästare på Svt. Riktigt rolig programserie och vem vet, om idrottskarriären lyckas riktigt bra kanske man kan på en inbjudan till programmet om sisådär 50 år....!?




Femsiffrigt!

JonssonBokefors-Challenge har nu nått över 10 000kr!

Vi är otroligt tacksamma för erat stöd till Cancerfonden men ber nu er som ännu inte skänkt en gåva att göra det, tillsammans kan vi nå målet på 25 000kr och ett tacksamt bidrag i kampen mot cancern.


Utmana-Övervinna-Besegra!




Hemma!

Tillbaka på Svensk mark efter tio härliga dagar i Portugal.

Träningen har funkat bra men jag har varit ordentligt sliten de två senaste dagarna. Är fortfarande ganska ovan med löpmängd efter den långa skadeperioden. Är dock väldigt nöjd med lägret och känns som jag tränat smartare än förra året (då jag körde för hårt och för många kilometer).

Nu är det tillbaka till vardagen. Hålla i löpträningen, få in en del långcyklingar, en massa plugg och fortsatt arbete med projektet. Mycket att göra men vi känner oss upp vilade och laddade att köra på stenhårt!

Nu kör vi!




18år!!!!!!

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nej det är ingen vanligt dag, för det är Daniels födelsedag, hurra hurra hurra!!!!

Jonsson tar idag steget in i vuxenvärlden och det ska självklart firas med middag på områdets finaste restaurang. Hela löp ska med så det blir nog en riktigt rolig kväll.

Träningen har hittills flutit på även om jag börjar känna mig rätt sliten. Igår körde jag ett cykelpass knappt 7mil. Riktigt bra gick det, en härlig tur med vacker omgivning. Nu är det bara ett par dar kvar i Portugal innan hemfärd så vi ska se till att njuta ordentligt.

Ha det bra vi hörs!

Ps. Det är fritt fram att i kommentaren skicka en grattishälsning till min käre projektkollega!




Lördag kväll!

Hallå Sverige!

Som tidigare nämnt är det finfint här nere, det började med regn i torsdags men nu har solen och värmen kommit och det härliga vädret ska hålla i sig framöver.

Idag var det 20 grader, solsken och en svalkande bris, perfekt löparväder.

Här nere är det dubbla pass om dan som gäller för de flesta. Efter dagens cykling blev det lite jogg och styrka. Dessutom, förutom min lilla krasch som skrapade upp både axel, överarm, armbåge, mage, höft, lår etc. så fick jag ju en liten punka, blev tvungen att droppa cykeln och var sedan tvungen att gå tillbaks och hämta den. Det var minst sagt jobbigt att sedan bära cykeln de 3,5km till uthyrningen.....

Men nu fortsätter kvällen med lite glass, vi hörs!!!!




Glad Påsk från internetcaféet!




Hälsningar från ett soligt Monte Gordo!

Phuuuuu......


Vi sitter på ett internetcafé och pustar ut efter dryga 5mil mountainbike i förmiddags. Vi hyrde cyklar imorse tillsammans med ett par killar till från Löp och stack ut på de röda skogsstigarna i området. Efter ett antal varv hade vi kommit upp i över fem mil med en medelfart på 23km/h. Mycket bra pass trots vissa missöden. En rejäl krasch på mig (Jesper) där jag körde rätt in i en vägbom och voltade över cykeln, huvudet klarade sig men kroppens högersida är uppskrubbad. En punka hann vi också med innan passat var slut, jaja lika bra att få allt skit redan nu så vi vänjer oss.

Nu är vi igång ordentligt!

Vädret är underbart och nu blir det poolen innan dagens andra pass, vi hörs med mer uppdateringar!

Glad Påsk!



Mot flygplatsen!

Sitter på flygbussen på väg till Skavsta! Lite segt att behöva åka enda till Nyköping istället för till Arlanda men det är helt ok, humöret är på topp.

JonssonBokefors-Challenge drar iväg på nya äventyr och vi hälsar alla en glad påsk! Ha det bra hemma i vårt vackra land!

Vi hörs, tjao!




Äntligen dags för Portugal!

Ja som jag tidigare har nämnt så ska jag och Daniel iväg på träningsläger. Planet går imorrn förmiddag. Ser verkligen fram emot värmen, solen och stranden. Kommer bli en riktig höjdare. Vi ska ju dessutom förutom all löpträning komma igång med ett par långcyklingar.
Vi vill också förvarna, det finns inget Wi-fi på hotellet vilken kommer göra att bloggen inte kommer bli dagligt uppdaterad, vi lovar dock att besöka något internet café ett flertal gånger så vi håller er uppdaterade!
Nu ska jag packa klart det sista och ta en lugn kväll på internatet helt enkelt.
Seja bem,ouvimos!






Mindre än 2månader kvar, mycket på gång!

 

Daniel har åkt hem för att packa men under dagen har det hänt en hel del vad gällande projektet.

Jonssons brevutdelning och annat verkar ha gett resultat och vi är nu uppe i 7400kr, kul. Jag tror, med er hjälp att vi ska kunna nå 10 000kr innan veckan är slut. Så jag ber er som ännu inte har gjort det att skänka en gåva:

SMS:a: "BESEGRA 6155 (namn)" till 72988 så skänker du 50kr!

Jag har jobbat vidare med att höra av mig till fler tidningar som vi nu hoppas ska nappa. Jag har också tittat ut några tryckerier som jag ska höra av mig till och hoppas att de vill sponsra oss med affischer och flygblad. Det är mycket mail som ska skickas åt olika håll och många samtal som ska ringas.

Vi har även varit i kontakt med andra företag när det gäller sponsring och jobbar vidare på det spåret, ännu kan vi inte avslöja något.

Flera saker har alltså hänt men framför allt. Stort tack till våran bidragstagare Cancerfonden vars medarbetare har uppmärksammat JonssonBokefors-Challenge på sin Blogg och Facebook-sida. En blogg jag för övrigt varmt kan rekomendera för den som på något sätt har kommit i kontakt med cancern och vill veta mer. Känns bra att Cancerfonden tycker vi gör ett bra arbete. Gör oss ännu mer motiverade att jobba vidare ännu hårdare med att samla in pengar till deras forskning!


(Bilden är från när jag var i fjällen Hemavan/Tärnaby i somras. Var uppe och vandrade och fiskade några dar. För min del kommer cyklingen bli det tuffa, den 8 mil långa vandringen tror jag bara kommer vara rolig! Riktigt härligt var det på toppen i somras iallafall och utsikten därifrån på 1000m höjd var fantastisk. Tänk då att Gaustatoppen är dubbelt så hög. Läängtar tills vi står där!)



Måndag och Tisdag i korthet!

 

Hallå allihopa!

Har haft väldigt späckat schema senaste dygnet men nu äntligen är allt över.

Igår gick jag upp, packade klart den som tidigare nämnt enorma väskan och begav mig in till stan (Uppsala). Jag klippte mig och köpte ett par solbrillor som jag tittat ut tidigare. Sedan satte jag mig på Upptåget och åkte till Sollentuna. Snabbt in på rummet på elevhemmet och sen kastade jag mig på cykeln till skolan. Tog en snabb lunch och sen var det lektion. Internationella Relationer där vi kollade på filmen Hotel Rwanda. Riktigt bra men hemsk berättelse om folkmordet i Afrikas folkrikaste land 1994.

Sen var det Geografi och därefter analysprov i Svenska C. Vi skulle analysera en debattartikel och jag tror det gick bra. VG var maxbetyg, det var alltså inte så omfattande.

Eftermiddagen och kvällen spenderades sen på internatet undantaget en sväng till Coop för matinköp. Jag packade väskan inför Portugal och städade upp lite på rummet. Avslutningsvis blev det också plugg inför Affärsjuridikprovet. Det provet var imorse. Vi hade fått veta att, "Det kommer vara väldigt betygsavgörande och omfattande eftersom man i en 50p kurs endast har tre examinationer". Härligt, jag var inställd på att skriva tills pennan glödde och handen blivit förvriden av kramp. Men det var inte så farligt, ungefär som ett vanligt prov. Tror det gick bra, det är iallafall ett väldigt intressant ämne, är väll tur att jag tycker det som trots allt har valt Sam juridik.

Därefter var det den sista lektionen innan lovet (Engelska B) och sen efter lunchen blev det träning.

Intervaller i simhallen 5X(100,75,50,25m) funkade fint och efter lite fotstyrka och stretch i gymmet efteråt känner jag mig nu redo att resa iväg och träna hårt, nu ska det löpas, och cyklas!

Efter träningen fick jag sätta mig och skriva klart det sista arbetet. Geografi uppsats om Medelhavsklimat. Men nu är den iväg skickad, nu är det lov på riktigt och ingen mer skola under ett par veckor. Mer tid för projekt det vill säga!


(Bilden är från Inomhus SM förra året, hyfsat tight om medaljerna!)



Mot Hufvudstaden!

Lämnar hemmet med en lika stor och tung väska som alltid, fattar inte varför jag alltid släpar så mycket prylar!?? Ja och Jonsson är lika dålig som mig på att packa komprimerat. Där har vi något vi definitivt kommer behöva jobba med inför resan, definitivt...!

Nu ska jag göra ett stopp i stan och klippa mig innan jag skyndar vidare till Upptåget och åker till plugget.

Hörs!




Söndag kväll

Söndagskvällsplugg, sista dagen på helgen brukar bli mycket plugg för min del. Mamma har precis förhört mig på Affärsjuridiken där jag har prov. På tisdag gäller det. Jag har även varit en sväng till Gränby Centrum och shoppat det sista inför Portugal samt packat. Nu tänkte jag börja titta lite på geografin, vad kännetecknar Medelhavsklimat? Orsaker och konsekvenser.
I övrigt vill jag räcka ett stort tack till Jakob, Upsala IF Friidrotts webansvarige som har lagt ut en liten artikel samt länk på klubbens hemsida. Stort tack!
Insamlingen har gått lite trögt på sista tiden, kom igen alla ni som ännu inte har skänkt, gör det! Pengarna går verkligen ett viktigt ändamål! 6700kr kan med er hjälp bli 25 00kr!
JonssonBokefors-Challenge tackar för den här veckan och hoppas på en god fortsättning. Imorgon är det exakt 2månader till avfärd, det drar ihop sig.....
Mot Toppen-Mot Cancern



Helgen går mot sitt slut…

God eftermiddag! Jag har nyligen klivit ut ur bastun som jag unnade mig efter ett långpass på drygt 2 mil. Nu ska jag plugga matte (som jag egentligen borde göra i denna stund) eftersom jag har matte D prov imorgon.

Igår gjorde jag debut som brevbärare. Jag gick under kvällen runt i grannområdet och delade ut små reklamblad om projektet. Nu är det bara att hoppas på att grannarna är generösa och skänker en slant.

Innan min brevbärardebut var jag på Bosön och tränade lite bana inomhus för att slippa undan snöovädret. Där stötte jag som vanligt på ett antal kändisar. Den här gången var både Moa Hjelmer och Neil de Oliveria där och tränade. Och i omklädningsrummet stötte jag på Rune Larsson. För er som inte vet vem det är, så är han en ultralöpare som bland annat har sprungit över USA och rott över Atlanten. Riktigt cool snubbe!

 

Se till att njuta av helgen sista timmar! //Daniel

( Även farsan tävlar ibland, vi är ju en elitidrottande familj!)



Ändrade planer...

Som jag tidigare skrev så var ju tanken jag skulle göra tävlingsdebut på Rösjöracet igår. När jag vaknade och tittade ut på snöstormen började jag dock fundera på att ställa in. Inget kul väder att debutera i, inte de bästa förutsättningarna och framförallt för stor skaderisk i snöslasket. Så med risk för att verka vek och skada min image la jag ner och valde att vänta till idag istället.

Imorse körde jag den 6,5km långa Brukslunken i Rånäs. Alltså Upsala IFs rivalklubb som stod som arrangörer. Debuten efter 7 månaders uppehåll gick dåligt, tyvärr. Hade inte trott att det skulle kännas jättebra men kroppen svarade inte alls. Ni vet den där känslan när man inte har gjort en övning/rörelse på länge och kroppens rörelseschema inte fungerar. Musklerna samarbetar inte utan det känns bara stelt!

Nu är det gjort iallafall, man måste börja någonstans. Nu blir det läger och sedan hoppas jag komma tillbaka med en fräschare mer synkad kropp på Terräng DM om tre veckor. Sen blir det SM!

Ps. Grattis till min träningskompis Jonathan Alvaeus som spurtade ner den gamle Europamästaren Janne Holmen och tog hem segern! Sådant ger inspiration!