Jesper Bokefors

Jesper Alexander Bokefors, är en kille från Uppsala som verkligen är ”one of a kind”. Han har en målmedvetenhet utan dess like och är dessutom en riktig tävlingsmänniska. Han är beredd att göra vad helst för att nå sina mål, och ger aldrig upp. I löparkretsar är han nog mest känd för sina brutala spurter som ofta knäcker allt motstånd. På meritlistan har han hela sju SM-medaljer att skryta med, varav två är av valören guld.

Jesper har bott i Uppsala i hela sitt liv, men bor där nu endast på deltid eftersom han valde att börja på Löpargymnasiet hösten 2010, där han tillsammans med mig och ett trettiotal andra elitlöpare bor på ett internatboende. Han har aldrig sysslat med någon annan sport än friidrott, men har ett mycket brett idrottsintresse. Han har växt upp i en mycket aktiv familj som älskar all typ av idrott och friluftsliv.

Jesper började med friidrott för 10 år sedan, men specialiserade sig på löpning först för 4 år sedan, då hans riktiga elitsatsning började. Efter ett antal bra prestationer, som medalj på Svealandsmästerskapen, kom det stora genombrottet sommaren 2010, då han chockade alla med att vinna USM på 800m efter en makalös spurt. Efter det har han fortsatt att tillhöra den absoluta Sverigeeliten för sin ålder, och tog 2011 både silver och brons på JSM utomhus.

Med en pappa som är polis, och en mamma som är åklagare, är det inte konstigt att Jesper är oerhört samhällsintresserad. Redan på lågstadiet var historia och geografi hans favoritämnen, och drömyrket var polis. Nu på gymnasiet studerar Jesper samhällsvetenskapliga programmet och jag skulle vilja säga att han är en riktig samhällsexpert. Innan han började på Löpargymnasiet gick han på Tiundaskolan i Uppsala, där han alltid strävade efter att vara bäst i klassen, vilket resulterade i höjdarbetyg.

På internatboendet har Jesper även visat sig vara en riktig charmör och lite av en tjejtjusare. I februari blev han tillsammans med Sofia, och hon var inte den första som föll för Jespers charm…

Jesper är mycket stark och uthållig, men är framför allt extremt bra på att tåla mjölksyra, vilket inte är någon dålig egenskap att ha som medeldistanslöpare. Hans mjölksyratålighet hoppas jag dock att han inte ska få så mycket användning för på vår resa, men hans enorma uthållighet kommer garanterat vara till stor nytta. Likaså hans mentala styrka, att aldrig ge upp och ta ut sig till max.

Nog med lovord, det finns såklart även hos Jesper egenskaper som inte är att skryta med.

Är det någonting jag är orolig för inför resan, så är det Jespers förmåga att alltid komma vilse och alltid lyckas ta de längsta och krångligaste vägarna. Om man är ute och springer med Jesper och låter honom bestämma rundan, blir det alltid längre än man tänkt sig. Han tror sig alltid veta vägen, men i 99 % av fallen visar det sig att han egentligen inte har någon aning. Det är tur att vi ska ha med oss kartor på resan, annars skulle vi lika gärna kunna hamna i Finland.

Som jag nämnt har Jesper ett förhållande med Sofia. Hittills har de inte varit utan varandra i mer än ett par dagar, men under resan måste Jesper klara sig utan Sofia i ca två veckor. Jag hoppas att han inte kommer längta alltför mycket, för jag tänker inte agera ersättare till Sofia.

Visst kommer det uppstå problem under resan, men jag är övertygad om att Jesper kommer klara av det, en bättre medarbetare får man leta efter…

// Daniel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag kan se den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback