CANCERFONDEN

Cancerfonden

Mycket kortfattat kan man säga att Cancerfonden arbetar för att fler ska överleva, och färre ska drabbas av cancer. För att uppnå detta arbetar de med att finansiera forskningsprojekt, verkar för en bättre cancervård i Sverige, sprider kunskap om cancer, driver olika kampanjer och aktiviteter samt jobbar för att samla in så mycket pengar som möjligt.

 

Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. På det området är Cancerfondens uppgifter att stödja, organisera och samordna forskningen. Varje år finansieras cirka 400 forskningsprojekt och år 2011 avsattes nästan 393 miljoner kronor till cancerforskning.

 

Cancerfonden samlade år 2011 in 443 miljoner kronor, där intäkter från testamenten stod för den största delen (44 %).

 

Cancerfonden arbetar hårt för frågor som är viktiga för dagens cancerpatienter. De jobbar för att få igenom förbättringar, genom att påverka beslutsfattarna i samhället. Det här är ett svårt arbete som tar tid, där Cancerfonden spelar en mycket stor roll för de förbättringar som görs.

 

Cancerfonden grundades 1951, på initiativ av Morri Nidén och Ebba Andersson. Dessa två hade en sak gemensamt, de hade både drabbats av cancer och blivit botade.

 

 

Såhär används organisationens intäkter:

 

 

Forskningsfinansiering samt opinionsbildning och kunskapsspridning (82,4%)

Insamlings- och administrationskostnader (17,6%)

(Diagrammet redovisar de senaste siffrorna från Svensk insamlingskontroll, år 2010.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag kan se den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback