Dag 7 Norska backar och krångel i Huvudstaden

När vi vaknat tidigt (06:30) och fixat klart med alla grejerna fortsatte vi skogsvägen mot Björkelangen. När till samhället fick vi vara med om resans hittills längsta backe. Herre Gud den tog ju aldrig slut medan vi åkte ner ner ner från bergen till dalgången.

Sedan fortsatte vi den lättåkta vägen till Aursmoen där vi hade fikapaus innan det bar av uppför backarna mot fetsund. Kan säga att man ryckte ordentligt i smilbanden när vi passerade en skylt med texten "Fet kommune"....

Väl i fetsund hade vi tänkt käka lunch men vi hittade inte någon restaurang utan stannade först i Osloförorten Strömmen där vi drog en hamburgare/pizza på det rätt risiga stället Charlies Kebab. Efter det fortsatte färden in mot stan. Jag hade haft vagnen de fem milen på förmiddagen och var väldigt glad att äntligen få slippa den.

Vi tuggade på in mot Oslo och till en början gick det relativt smidigt men sedan blev det allt bökigare. Vi försökte följa cykelleder och fick stanna flera gånger och fråga folk om vägen. Det var riktigt svårt och dessutom extremt kuperat men tillsist var vi framme på Ekebergs camping. Kvällen blev lugn med lite middag en kort promenad och sedan sänggång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag kan se den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback