Dag 4 Sola i Karlstad

Tjabba!

Sitter och lagar mat i ett skogsparti en bit utanför Värmlands huvudstad.

Kan börja med att säga att vi fortsatt håller planen med 10mil/dag. Vi har nämligen kört precis 40mil (+några km) inför kvällens stopp.

Gårdagen flöt väll på hyfsat men vi fick göra om vägvalen på ett par ställen och hade stora problem med cykelväskorna. För min del var det en rätt skön nationaldag med det fina vädret men Daniel hade det destå jobbigare med vagnen som skulle dras.

Efter att ha kört 11mil kom vi trötta och utsvultna fram till Degerfors. Vi orkade bara inte leta någon sovplats innan middagen så vi drog upp stormköket i en skogsdunge i ett villa kvarter i norra Degerfors.

Men när vi står där och våndas kommer en gubbe som är ute och går med sin hund fram till oss. Vi pratar en stund och berättar om vår resa och då erbjuder han oss att slå upp tältet i hans trädgård. Vi som inte alls visste var vi skulle ta vägen tackade ja direkt vilket ju var en riktig höjdare.

Farbrorn, Kjell Jonsson som bodde själv i en villa var jättetrevlig, vi slog upp tältet på hans baksida och fick sedan både duscha och använda toaletten, vilken lyx!!!!

Imorse fick vi sedan frukost och pratade ett tag med Kjell innan vi drog vidare. Första stoppet var i Kristinehamn där vi käka några mackor. Sedan var det svårt att se vilken väg som skulle passa bäst men vi lyckades riktigt bra, vi kom på Sverigeleden och följe sedan den hela vägen till Karlstad.

För övrigt bör tilläggas att vi har träffat väldigt många trevliga hjälpsamma människor längs vägen som varit nyfikna vad vi är för några. Sånt är ju väldigt kul!!!

Efter att ha krånglat sig in i Karlstad Centrum handlade vi käk och fyllde på vatten. Vi gled också förbi en cykelaffär och fick våra trasiga väskor utbytta. Tack MERIDA för hjälpen. Efter detta drog vi ut en halvmil från stan och slog upp tältet i skogen på väg mot Edsvalla.

Det blev som vanligt mycket att fixa med på kvällen men nu är vi klara och ska lägga oss, hörs imorrn på vägen mot Arvika!!!'


Skulle precis uppdatera ovanstående inlägg när världens sjukaste grej precis hände, berättar mer om det imorrn, men som ni ser vi är vakna fast klockan är över 01:00........ Spännande;D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag kan se den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback